Spirit

Het koor Spirit is in 2010 opgericht na een samenvoeging van het koor Contrast uit Beckum en het Jongvolwassenkoor Animo uit St. Isidorushoeve. Het koor bestaat uit ruim 30 vrouwelijke leden. Spirit ondersteunt de liturgie tijdens eucharistievieringen, woord- en communiediensten en gebedsvieringen met Nederlands- en Engelstalige en soms ook Latijnse liederen. Er wordt wekelijks gerepeteerd en maandelijks gezongen. De ene week c.q. maand in de Heilige Blasiuskerk in Beckum en de andere week/maand in de Heilige Isidoruskerk in St. Isidorushoeve. Op verzoek (zie contactgegevens) zingt Spirit ook op andere locaties, zoals kerken, verpleeg- en verzorgingshuizen of tijdens een bijeenkomst van bijvoorbeeld een vrouwenvereniging. Ook zingt Spirit regelmatig tijdens huwelijksvieringen. Niet het gehele koor is dan aanwezig maar gemiddeld 15 enthousiastelingen die tijd hebben (tijd vrij maken) om te repeteren en te zingen op de bewuste dag.

Het bestuur van Spirit bestaat uit de volgende leden:
Dianne Asbroek
Trees Grashof
Karin Vosselbeld (penningmeester)
Miriam Leferink (secretaris)

Geschiedenis Animo
In de jaren 80 heeft dirigent Rita te Riet samen met een kleine groep enthousiastelingen een jongerenkoor opgericht. Nadat Rikie Steintjes het dirigentenstokje had overgenomen is het koor verder uitgegroeid. Begin jaren 90 heeft Mariëtte Waanders de taken van Rikie overgenomen en heeft het koor de naam Animo gekregen. Vanaf 2003 is het ledenaantal van rond de 25 teruggelopen naar 15 in 2010. Dit was één van de redenen voor Animo om te kiezen voor samenvoeging met het koor Contrast.

Geschiedenis Contrast
PM

Karin Vossebeld
Mulderstraat 2
7482 ND St. Isidorushoeve
Tel: 074 – 35 75 219

Interesse
Hou je van zingen en heb je interesse om Spirit te versterken, dan nodigen wij je hierbij uit een repetitieavond mee te zingen. Zowel dames als heren zijn van harte welkom. De woensdagavond is onze vaste repetitieavond. We repeteren van 20.00 tot 21.00 uur.

Cantu

Koor Cantu is een gezellig kerkkoor dat is ontstaan na een samenvoeging van de koren uit Hengevelde en Delden. Het koor staat onder de enthousiaste leiding van dirigente Marjolein Vos en combo met David Otten aan de piano en Martijn Wieberdink op de drums.

Naast het plezier in het zingen, is het sociale aspect ook belangrijk voor het koor. Het repertoire bestaat uit Nederlands- en Engelstalig liederen. Naast kerkmuziek varieert dit van Claudia de Breij en Coldplay tot Bob Dylan en Eric Clapton.

Eens per maand zingt het koor bij een viering en daarnaast is er een paar keer per jaar een optreden, bijvoorbeeld bij The Passion of bij een kerstconcert. Op uitnodiging wordt er ook gezongen in verpleeghuizen.

Repetities zijn in de Heilige Blasius, op maandag  van 19.45 tot ongeveer 21.00 uur, waarbij een afsluitende kop koffie of thee natuurlijk niet ontbreekt.

Lijkt het je leuk bij Cantu te zingen? Iedereen is welkom om lid te worden en vooral onze mannen kunnen versterking gebruiken! Meer informatie via koorcantu@gmail.com.

Je bent altijd welkom een keer te komen luisteren/meedoen.

Cantu.

In Between

In Between verzorgt vieringen in de Petrus en Pauluskerk in Goor. Daarnaast verlenen we ook medewerking aan avondwakes en avonduitvaarten.

We zingen af en toe in andere kerken en doen graag mee aan korenfestivals en concerten. Het koor staat onder leiding van dirigente Liga Vilmane en wordt muzikaal begeleid door pianist Hans Leemreize. Ons repertoire bestaat voornamelijk uit Nederlandstalige, Engelse en Latijnse liederen.

In Between repeteert elke maandagavond van 19.45 uur – 21.45 uur in de Petrus en Pauluskerk, Hengevelderstraat 22 te Goor.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Secretariaat In Between
Kerkegaarden 6
7471 VP Goor
secretariaat.inbetween@gmail.com

Ook kunt u onze website en Facebookpagina  bezoeken:
www.inbetweengoor.nl