1e Informatieavond Vormsel van Start in Delden

1e informatieavond van Start in Delden

Op Woensdagavond 11 september 2019 stonden om 18:15 uur Ouders en Vormelingen in een lange rij om deel te nemen aan de informatie avond van het Vormsel. Dit allemaal om straks het Heilig Vormsel te mogen ontvangen op zondag 17 November 2019 om 9:30 uur in de Heilig Blasiuskerk in Delden.

De avond bestond uit een vol programma voor de Ouders en de Vormelingen. Sleutelwoord tijdens deze voorbereiding is “De Heilige Geest”. Wat is dat nu eigenlijk?

Pastoraal werker Hélène van den Bemt vertelde dat je tijdens de Vormselviering kracht van de Heilige Geest, de Helper ontvangt. Het geeft je de wijsheid om goede keuzes te maken, de kracht om te groeien in je talenten en het helpt je het mooiste en beste van je zelf te kunnen laten zien. Immers zo laat je zien, hoe je door God bedoeld bent. Zo leef je in de Geest van Jezus.

Wie is Jezus? Aan de hand van een quiz, hebben we de kennis over Jezus opgefrist. Daarna hebben we het met elkaar gehad over keuzes maken aan de hand van heel praktische situaties. Hoe ga je met anderen om in de klas? Wat doe je als kinderen buitengesloten worden? Of als je merkt dat een kind gepest wordt?” Hoe ging Jezus om met mensen, die buitengesloten werden? Wat helpt je bij het maken van keuzes?  We hebben het gehad over de betekenis van bidden. Ook hebben we een gebedssnoer gemaakt, die je kan helpen bij het bidden. We hebben samen met behulp van het gebedssnoer gebeden en afgesloten met het “Onze Vader”.

Verdere uitwerking en verdieping hiervan staat in het werkboek “Vormselkracht”, waar de vormelingen thuis met hun ouders mee aan de slag gaan. Vol enthousiasme zijn we van start gegaan.