90 jaar H. Isidoruskerk

Op zondag 1 oktober is er gevierd dat het 90 jaar geleden de Heilige Isidoruskerk in St. Isidorushoeve werd ingewijd door mgr. Van de Wetering.
De dag werd begonnen met een plechtige Eucharistieviering, waarin vicaris R.G.W. Cornelissen is voorgegaan. Hij werd geassisteerd door pastor H. Ogink.
Alle 3 koren van de geloofsgemeenschap hebben hun medewerking verleend aan deze jubileumviering.
De jeugd van de geloofsgemeenschap heeft bij aanvang van de viering een model van de kerk in grote blokken binnen gebracht en tijdens de viering hebben ze in het parochiecentrum wenskaartjes met bouwstenen gemaakt, die ze tijdens de collecte voor in de kerk hebben neergelegd onder op de communiebank.
Na de viering was er een gezellig samenzijn in de parochietuin waarbij onder de vrolijke klanken van de Dwarsbloasers koffie en broodjes geserveerd werden. In de tuin hadden kunstenaars uit St.Isidorushoeve een tentoonstelling ingericht van hun creaties en konden de kinderen gezamenlijk onder leiding van een van de kunstenaars een schilderij van een kerktorenhaan maken.
Verder kon de de jeugd deelnemen aan allerlei spelletjes.
In de het parochiecentrum en de sacristie was een tentoonstelling ingericht over de historie van de kerk en van liturgische attributen.
De historische kring van de Hoeve gaf s’middags een aantal lezingen over het ontstaan van de kerk.
In het fotoalbum kunt u foto’s bekijken van deze zeer geslaagde dag.