Actie Kerkbalans 2020

Klinkende start van Actie Kerkbalans

op zaterdag 18 januari om 13:00 uur

Op zaterdag 18 januari om 13.00 uur luiden de klokken van de Oude en Nieuwe Blasius in Delden. Daarmee luiden zij letterlijk Actie Kerkbalans in, een actie om een financiële bijdrage voor de kerk op te halen. Dankzij Actie Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen functioneren en kunnen zij hun maatschappelijke functie blijven vervullen.

Actie Kerkbalans

Met meer dan 2000 deelnemende kerken is Kerkbalans de grootste fondsenwervende actie in Nederland. Parochies en gemeenten krijgen geen subsidie en hebben daarom een financiële bijdrage nodig van hun leden om te kunnen bestaan.

De Protestantse Gemeente en de Rooms Katholieke Kerk (geloofsgemeenschap H. Blasius) in Delden doen van zaterdag 18 januari tot en met zaterdag 2 februari een beroep op hun leden voor een financiële bijdrage ten behoeve van de eigen plaatselijke gemeente, geloofsgemeenschap en kerk.

Mijn kerk

Voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis. Voor de een is het dat markante gebouw in de stad, voor de ander een gemeenschap van gelovigen. Het is de plek waar u viert en rouwt, waar u rust zoekt of tot bezinning komt. Waar u geïnspireerd wordt om het goede te zoeken of om een kaarsje aan te steken als u daar behoefte aan heeft. De plek waar u kunt ontmoeten.

Uw kerk kost geld. De erediensten, de vele activiteiten, de verwarming, de verlichting, personeelskosten, pastorale en missionaire projecten – het zijn kosten die gemaakt worden om de kerkdeuren open te houden, en u en vele anderen welkom te heten. Steun daarom uw kerk met een royale bijdrage tijdens de Actie Kerkbalans. Bij voorbaat hartelijk dank. Meer informatie vindt u op www.kerkbalans.nl.