Advent en Kerst met kinderen-  Op weg naar het Koninkrijk

Tijdens de Advent en Kerst is er voor kinderen een doorlopend thema aan onder de titel “Op weg naar het Koninkrijk”. De weg is niet makkelijk begaanbaar. Met de kinderen maken we de weg mooier en denken we na over wat de wereld mooi maakt, en hoe het Koninkrijk van God er uit zou kunnen zien.

2 december, Gezinsviering 1e Adventzondag
Zondag 2 december is er weer een Gezinsviering met medewerking van het Kinderkoor. Het is de eerste zondag van de Advent. Vanaf deze zondag gaan we op weg naar het Kerstfeest.

2e – 4e zondag van Advent
Tijdens de volgende Adventzondagen is er tijdens de Eucharistieviering een kinderwoorddienst met het thema: Op weg naar het Koninkrijk. De kaarsjes van de Adventskrans steken we aan. Met de kinderen luisteren we naar het Bijbelverhaal en gaan in gesprek over wat het verhaal voor ons betekent. Als verwerking van de kinderwoorddienst maken de kinderen een tekening of puzzel. We maken er samen een waardevol moment van.

Na de viering zal er koffie/thee en ranja achter in de kerk worden geschonken.

De kinderen en hun ouder(s) zijn welkom om er samen een mooie viering van te maken. De vieringen beginnen om 9.30 uur in Heilige Blasius in Delden, (Langestraat 76).