Brief Pastoor Oortman aan alle vrijwilligers

Delden, 19 maart 2020, St. Jozef

Beste vrijwilliger(ster),

We leven in vreemde tijden. Had iemand van ons een maand geleden kunnen bedenken dat we nu in ons land, in deze wereld, in deze situatie zitten. Het coronavirus maakt dat we in ons doen en laten beperkt zijn waardoor onze samenleving er ineens heel anders uitziet.

Voor u als vrijwilliger(ster) in onze parochies en geloofsgemeenschappen verandert er ook veel. De vieringen gaan niet door, koren repeteren niet meer, het voorgaan en assisteren bij uitvaarten is anders geworden, liturgieboekjes voor het weekend worden niet meer gedrukt, bloemen worden niet meer geschikt, het koffiedrinken samen in de keuken van de pastorie is niet meer mogelijk. Kortom: het leven van de vrijwilliger(ster) is compleet gewijzigd. En dan heb ik het nog niet over de thuissituatie. Misschien zijn er onder u die daadwerkelijk al te maken hebben met mensen die besmet zijn met het coronavirus en ziek zijn of misschien zelfs aan de gevolgen daarvan zijn overleden.

Ineens merken we dat we niet alles in de hand hebben en dat we de controle verliezen. Ieder van ons zal daar op zijn of haar eigen manier mee omgaan. We moeten daarin zelf onze weg kiezen. Daarin wens ik u allen heel veel sterkte toe. Ik hoop dat u vertrouwen kunt vinden in uw geloof. Het geloof dat ons zegt dat wij nooit alleen zijn, dat Hij met ons is, altijd!

Ondertussen ligt het vrijwilligerswerk nagenoeg stil. Er zijn vrijwilligers die nog tal van werkzaamheden verrichten om goed voor de gebouwen te zorgen en allerlei zaken regelen. Als pastores hechten wij er zeer aan om u allen te bedanken voor het vele werk dat u doet. Nu de werkzaamheden wat stilliggen, vragen wij u om goed op u zelf te passen; op uw directe familie, vrienden en bekenden. Wees een naaste voor anderen maar nooit zonder goed op uzelf te passen!

Als pastoresteam zijn wij bereikbaar, al was het maar om gewoon een praatje te maken of voor een luisterend oor. Onderstaand treft u de telefoonnummers en de tijden aan. Als u mensen kent die behoefte hebben om iemand van het pastoresteam te spreken, kunt u hen deze gegevens aanreiken. Of ons informeren en het telefoonnummer van de persoon doorgeven zodat het pastorale team zelf kan bellen.

Het zijn vreemde tijden. Voor ons allemaal. Laten we verbonden blijven in gebed en laten wij vooral ook bidden voor alle mensen die direct getroffen zijn door het coronavirus en alle mensen die voor hen zorgen.

Namens alle leden van het pastoraal team wens ik u allen sterkte toe en Gods zegen. Heilige Maria, bid voor ons.

Namens het pastoraal team,

Marc Oortman, pastoor

Bereikbaarheid pastorale team
Om contact te blijven houden met onze parochianen laten wij in deze omstandigheden weten dat wij als pastores van parochie De Goede Herder, Heilige Geest parochie en HH. Jacobus en Johannes voor iedereen die daar behoefte aan heeft beschikbaar zijn voor een telefonisch gesprek.

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 15.00 uur en 17.00 uur op onderstaande telefoonnummers:
Pastoor Oortman: 06-204 53 713
Pastor Timmerman: 06-250 91 377
Pastor van den Bemt: 06-136 09 293
Pastor Doornbusch: 06-144 06 955

Tevens is er van dinsdag tot en met vrijdag elke dag live om 18.30 uur een viering te beluisteren op www.kerkomroep.nl. Bij ‘vindt uw kerk’ vult u H. Blasius Delden in. Daarna live of terugluisteren aanklikken.

Alle geloofsgemeenschappen van de drie genoemde parochies zullen de komende drie woensdagavonden tussen 19.00-19.15 uur ‘de klokken van troost en hoop’ laten luiden. De Mariakapellen blijven geopend voor gebed.

Weet dat wij in gebed met u verbonden blijven.

Het pastorale team van de Heilige Geest parochie, Parochie De Goede Herder en Jacobus en Johannesparochie.