Busreis naar het Titus Brandsma Memorial op 27-07

Titus, voorvechter voor vrede, wat heeft hij ons te zeggen

Titus Brandsma (1881-1942) heeft zich zijn leven lang actief ingezet voor vrede en vrijheid. Op vrijdag 27 juli organiseert Karmel Twente een pelgrimage naar Nijmegen waar hij bijna 20 jaar woonde. In 2005 heeft de bevolking hem uitgeroepen tot grootste Nijmegenaar allertijden.

We verkennen de gedachtenisplekken in Nijmegen en verdiepen ons in zijn motivatie voor vrede en wat dat nu voor ons kan betekenen. De World Peace Flame, die sinds 2012 in De Wonne in Enschede brandt, gaat mee naar Nijmegen waar ze samen komt met de vredesvlam aldaar. In de kerk van het Titus Brandsma Memorial wordt de pelgrimage afgesloten met een korte viering.

08:45    Vertrek met de bus vanaf het Karmelklooster in Zenderen.
10:30    Aankomst Titus Brandsma Memorial Nijmegen.
10:40    Ontvangst met koffie.
11:00    Start rondwandeling in kleine groepjes.
12:30    Stilteviering in de kerk; u kunt hieraan deelnemen na de rondwandeling.
13:00    Lunch; soep wordt geserveerd. U dient zelf uw brood mee te nemen.
13:45    In gesprek met een tekst van Titus met betrekking tot vrede.
15:00    Ontstaan en betekenis vredesvlam en samenkomst aldaar.
Plaatsen van de muurkrant van kinderen van de Titus Brandsmaschool in Hengelo.
Het vredesvuur gaat mee terug naar Twente.
15:30    Afsluitende viering in de kerk.
16:00    Opstappen en met de bus terug naar Zenderen.
18:00    Aankomst Zenderen (naar verwachting).

Per mail naar: karmeltwente@karmel.nl of 06-20464520.
Sluitingsdatum: zondag 10 juli.
Kosten: € 30 (busreis, programma, koffie/thee/soep) overmaken op reknr. NL95RBRB 8835316170 t.n.v. St. Karmel Twente o.v.v. Busreis 27 juli.
U krijgt een uitgebreid programma toegestuurd.

Vrije gift

De kosten van deze pelgrimage vallen hoger uit dan we vooraf hebben begroot. Een vrije gift, voor wie kan, is zeer welkom.