Caecilla feest Dames en Herenkoor Delden

caecilla feest 2023

 

4 jubilarissen bij Blasiuskoor Delden

 Zaterdag 18 november heeft het Blasiuskoor Delden haar jaarlijkse Caeciliafeest gevierd.

 

In de eucharistieviering had pastoor Jansen in zijn openingswoord al alle aandacht voor het koor en prees in mooie bewoordingen de saamhorigheid, verbondenheid en het talent samen wat moois neer te zetten dat mensen kan raken. In zijn preek op basis van het evangelie over talenten, was er wederom waardering voor de talenten in het koor en dirigent/organist  Hans Middelhuis voor zijn aansturing, ambitie en passie om leiding te geven aan het koor.

In de viering werd onder leiding van dirigent/organist Hans Middelhuis o.a. de Messa Brevis No 7 van Charles Gounod  gezongen. Aan het eind van de viering werden de Jubilarissen gehuldigd. Pastoor Jansen las de onderscheidingsbrief voor van de Nederlandse Sint Gregoriusvereniging waarin de jubilarissen bedankt werden voor hun verdiensten in de kerkmuziek. Hierop werden de onderscheidingen horende bij hun jubileum door dirigent Hans Middelhuis opgespeld bij.

  • Bernadet Spanjer voor haar 25 jarig koorjubileum
  • Giny Geerling, en Ria Scheij voor hun 40 jarig koorjubileum

Gevolgd door een prachtige bos bloemen uitgereikt door voorzitster Marian Aarnink.

De vierde jubilaris Rikie Kroeze kon helaas niet aanwezig zijn. Donderdagavond 23 november zijn haar de onderscheidingen, horende bij haar 40 jarig koorjubileum, door voorzitster Marian Aarnink opgespeld in een gezellig samenzijn bij haar thuis.

Aansluitend was de feestavond bij het Wapen van Delden. De sopranen, dit jaar verantwoordelijk voor de organisatie, namen in hun welkomstlied het jaar op humoristische wijze door. Aansluitend werden de jubilarissen door voorzitster Marian Aarnink toegesproken en bedankt voor al die jaren trouwe inzet, waarna er voor eenieder gelegenheid was de jubilarissen te feliciteren.

Hiermee werd het officiële gedeelte afgesloten. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er een muziekbingo gespeeld. Onder de enthousiaste leiding van Jacintha de Witte en Rita Weijermars werden de leden en hun partners aangespoord de liedjes mee te zingen, wat volop gebeurde, met als hoogtepunt het Halleluja van Händel. Het was een zeer gezellige avond die muzikaal verzorgd werd door Mirco Oude Nijhuis.

Tijdens het 150 jarig jubileum van de kerk op 5 november jl. heeft het koor laten zien waartoe het in staat is via een mooie viering in de morgen en een prachtig concert in de middag.

Om dit ook in de toekomst te kunnen is het koor continu op zoek naar nieuwe koorleden, die in de warme omgeving van het koor, een steentje willen bijdragen aan de vieringen in de Kerk.

Een goede koorbezetting stelt ons in staat het huidige repertoire te kunnen blijven zingen en uit te breiden met nieuw repertoire. Houdt u van zingen, schroom dan niet, en neem contact met ons op via mail blasiuskoordelden@gmail.com) of telefonisch met secretaris Gerard Reimert, telefoon 0612231582

Wij zoeken geen professionals, ook wij zijn allemaal goedwillende amateurs, die in een warme, gezellige omgeving tot heel mooie dingen komen. U kunt altijd geheel vrijblijvend komen proeven hoe de sfeer is en hoe het is om in ons koor mee te zingen. De repetities worden gehouden op dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 (incl. koffiepauze). U bent van harte welkom.

4 jubilarissen bij Blasiuskoor Delden deze werden vaste gelegd op foto, zie onderstaande foto’s

Vlnr Bernadet Spanjer , Ria Scheij en Giny Geerling

Vlnr Voorzitster Marian Aarnink en Rikie Kroeze