Digitale adventsretraite 2023 van de Jezuïeten

Baan een weg voor de Heer (Jesaja 40,3) is de titel van de digitale adventsretraite in 2023, die start op op zondag 3 december. Het gebedstraject eindigt met Kerstmis. Het is de negentiende digitale retraite van de jezuïeten. Er nemen ruim 20.000 mensen aan deel. De teksten zijn geschreven door jezuïet Bastiaan van Rooijen.

Het jaarlijks terugkerende gedachtenisfeest van Jezus’ komst helpt ons open te komen voor de wijze waarop God binnenkomt in onze eigen levens. “Deze retraite heeft als doel ons gevoelig te maken om een uitnodiging te horen: de uitnodiging om op weg te gaan naar het feest van de geboorte van Jezus”, zegt auteur van de digitale retraite Bastiaan van Rooijen sj. “Dit is een persoonlijke weg. Uw weg. Er zijn immers evenveel wegen richting God als er mensen zijn. Hopelijk kunnen de dagelijks aangeboden Bijbelteksten en gebedspunten u op uw weg inspireren.”

Hoe deelnemen? 

U kunt zich je voor deze gratis digitale retraite inschrijven via www.adventsretraite.org. Deelnemers van de digitale retraite krijgen dagelijks een gebedsmail met bijbelteksten, meditatieve vragen, citaten en technische gebedstips. Het geheel vormt een innerlijke reis om de adventsperiode en de menswording van God intenser te beleven.