Een Lezing over Het leven van Titus Brandsma

Beste mensen,

Op woensdagavond 21 september om 19.30 uur

zal professor Peter Nissen uit Nijmegen een lezing verzorgen in de Oude Blasiuskerk in Delden aan het Kerkplein 1 om 19.30 uur.  De Raad van Kerken van Delden heeft hem hiervoor uitgenodigd.

Hij zal vertellen over het leven van TITUS BRANDSMA. over zijn leven, zijn opleiding als priester, zijn studies en werken op vele plekken.Zijn strijden naar gerechtigheid en zijn leven in het concentratiekamp en zijn sterven daar.  Tot slot zijn heiligverklaring 2 maanden geleden in Rome door Paus Franciscus.

In deze VREDESweek waarin we vooral bidden om meer vrede op aarde en tussen mensen en landen, is deze lezing heel toepasselijk. Titus was ook de man die VREDE tussen mensen wilde bewerkstelligen, maar dit met de dood moest bekopen.

Het belooft een interessante lezing te worden en u bent hiervoor uitgenodigd.

De kerk is geopend vanaf 19.00 uur. Aan het einde van deze lezing is er ruimte om vragen te stellen en is er daarna onder de toren,  een kop koffie of thee voor u allen, aangeboden door de Raad van Kerken.  Er wordt geen entree geheven maar voor de onkosten is een vrije gift bij de uitgang mogelijk.

In de bijlage treft U iets meer informatie over de lezing en over Prof. Nissen die de lezing zal verzorgen.

Poster Nissen Peter[15758] 18092022

We hopen u op deze avond te ontmoeten,

vriendelijke groeten,

Ria Mudde