Evenement voor mannen: Bijbel Bier Bbq

Wanneer je voor het eerst deze drie elementen in een adem hoort, gaan er wenkbrauwen omhoog en verschijnen er vraagtekens in de ogen. Voor de organisatoren is het een duidelijke zaak. In de huidige kerken is veel te beleven, zowel in als buiten de diensten. Er zijn gespreksgroepen, groeigroepen, Bijbelstudies, themabijeenkomsten, vergaderingen, fietstochten en volleybaltoernooien. Als aanvulling op al deze belangrijke en overwegend serieuze zaken is het goed om te ontspannen. Stichting BijbelBierBbq heeft als voornaamste doel een gezellige ontmoeting te realiseren voor mannen die zich aangesproken voelen door het thema. Of je nu wel of niet gelovig bent of naar de kerk gaat, een bierliefhebber bent of het liever bij een frisje houdt, een echte vleeseter of juist veganist bent; je bent welkom op dit evenement. Voor de mannen van de organisatie is het geloof een basis in het leven. Hierbij wil de BBB mannen van verschillende kerken verbinden. Naar welke kerk je ook gaat; op zondag wordt je gevoed en de rest van de week breng je dit in de praktijk. Die dagelijkse praktijk betekent dat we het gezellig vinden om onder het genot van een biertje met een stuk vlees elkaar te ontmoeten. Daarom is Stichting BijbelBierBbq in het leven geroepen.

Op het komende evenement houdt ds. Pieter Dekker uit Wierden een hagepreek. Dat betekent dat hij 10 minuten de microfoon in handen krijgt om de mannen toe te spreken rond het thema: ‘Ik daag je uit!’. Daarnaast verzorgt ds. Sander Ris uit Rijssen, samen met de deelnemers, een workshop. Hem kennende zal dit zeker prikkelend en uitdagend zijn. De organisatie zorgt ook voor een ludieke manier om iedereen nog eens aan het denken te zetten.

Naast twee brouwers die tientallen bieren meebrengen, is er ook een record aantal soorten Radler en alcoholvrij bier verkrijgbaar, naast de gebruikelijke frisdrank. Een interessante bier-workshop, folkmuziek, sport en spel onderdelen en een uitgebreide bbq met uitstekend vlees completeren het programma.

Even praktisch
Op zaterdag 22 juni zijn alle mannen welkom aan de Scholendijk 17 in Elsen. BBB start om 16.00 uur en eindigt om 22.00 uur. Deelname kost €27,50. Daarbij ingegrepen zijn de koffie met cake, sportactiviteiten en de bbq + een aantal consumptiemunten. Kaarten zijn te bestellen via www.bijbelbierbbq.com en informatie is te vinden via Facebook.