Gebedskaart “Wij staan voor U, Heilige Geest”

Op zondag 10 oktober heeft paus Franciscus te Rome het eerste mondiale synodale proces in de kerkgeschiedenis geopend. Het is een consultatieronde op wereldniveau. De eerste fase speelt zich af in de bisdommen tussen deze maand oktober en april 2022 en startte op zondag 17 oktober met een Eucharistieviering.

Het thema van de Bisschoppensynode is “Voor een synodale Kerk: communio, participatio, missio”. Het gebed “Wij staan voor U, Heilige Geest” is een oud gebed. Het wordt toegeschreven aan de heilige Isidorus van Sevilla (560-636) en is in de loop van de eeuwen vaak gebeden bij kerkelijke bijeenkomsten zoals synodes. Elke sessie van het Tweede Vaticaans Concilie begon met dit gebed.

In onze zes locaties liggen de gebedskaarten in de kerk. U kunt ook hier klikken voor de digitale versie.