Jubilarissen en koninklijke onderscheiding Herman Terra

Zaterdagavond 17 november werd na afloop van de Woord- en Communieviering in Goor een aantal bijzondere onderscheidingen uitgereikt aan koorleden.

Mevrouw Thea van de Velde ontving de Gregoriuspenning in verband met haar 25 jarig koorjubileum. Mevrouw Annie Huuskes ontving de Gregoriuspenning in verband met haar 50 jarig koorjubileum. Samen met de echtgenoten werden ze bedankt voor de vele jaren trouwe dienst.

Na het slotlied werd organist Herman Terra, voor hem geheel onverwachts, naar voren geroepen door burgemeester mw. Nauta. Ze somde de vele verdiensten op die de Frater Marist, na de jaren van leraar in het internaat in Azelo, voor de Goorse gemeenschap heeft betekent waaronder: meer dan 60 jaar organist in het gemengd koor, organist tijdens vieringen in verzoringstehuizen en actief vrijwilliger in de werkgroep Verliezen Verwerken.

De koninklijke onderscheiding, lid in de orde van Oranje Nassau, werd uitgereikt in het bijzijn van mensen die Herman dierbaar zijn, waaronder de collega paters van het voormalig internaat.