Kinderkerk – Nieuwsbrief april 2019

Beste allemaal,

Voor jullie ligt de nieuwsbrief van april met interessante berichten over en voor kinderen in de kerk. In het bijzonder nodigen we jullie uit voor Palmpasen, Goede Vrijdag en Pasen.

Voor een volledig overzicht van alle vieringen in de parochie verwijzen we jullie naar de site van de parochie. (https://heiligegeestparochie.nl/vieringen/).

Daarnaast blikken we terug op de activiteiten van afgelopen maand. Voor Palmpasen zijn we nog op zoek naar 2 kinderen die een voorbede willen lezen.

Op 8 en 15 april zijn er open repetities bij het kinderkoor. Vind je het leuk om te zingen? Dan ben je ook hiervoor van harte welkom!

Met vriendelijke groet, Kinderkerk Delden

AGENDA april

Palmpasen, Goede vrijdag, Pasen
Zondag 7 april, 14.30 uur, WORKSHOP PAASKAARS MAKEN 7 APRIL DENEKAMP
Op deze zondagmiddag maken ouders en kinderen (of misschien wel grootouders en kleinkinderen) onder leiding van Ans te Lintelo (jongerenpastoraat) en Olga ter Haar (docent beeldende vorming) een gezinspaaskaars.
Locatie: Huize Elisabeth, Gravenallee 11 te Denekamp.
Kosten: € 5,00 p.p. (gezin € 10,00).
Benodigdheden: Kaarsen en overige materialen zijn aanwezig.
Website: www.parochielumenchristi.nl.

Zondag 14 april, 09.30 uur
Gezinsviering/Eucharistieviering Palmzondag, pastoor Oortman/m.m.v. het kinderkoor
Kinderen zijn welkom met hun palmpaasstok. De kinderen lopen met hun palmpasen in processie door de kerk. Vervolgens is er voor de kinderen t/m groep 3 een kleuterkerk-viering in de sacristie. Na de viering staan de kinderen van de Oude Blasiuskerk met hun palmpaasstok bij de ingang van onze kerk. Vandaar gaan alle kinderen begeleid door hun ouders naar de kapel in het St. Elisabeth en bieden daar een grote palmpaasstok aan aan de bezoekers van de kapel. We sluiten gezamenlijk af in de gemeenschappelijke ruimte van het St. Elisabeth. Koffie, thee en ranja wordt door het Elisabeth aangeboden. Iedereen is welkom!
Vrijdag 19 april, 13.30 uur
Kinderkruisweg, met pastor Henk Ogink/m.m.v. het kinderkoor

Zondag 21 april, 09:30 Eerste Paasdag
Eucharistieviering, pater Van der Vegt en pastores Timmerman en Van den Bemt
Tijdens de viering is er een kinderwoorddienst. Na de viering kunnen de kinderen eieren zoeken in de pastorietuin.

Zondag 5 mei, 9:30 uur
EUCHARISTIEVIERING, RECTOR KUIPERS
Tijdens de viering is er een kinderwoorddienst.

Mededelingen en oproepen Kinderkerk

Lezers gezocht
Voor de viering van 14 april zoeken we nog 2 lezers voor de voorbeden. Wie wil? Jullie kunnen je opgeven per mail (kinderkerkdelden@gmail.com) Graag voor zondagavond 7 april.

Nieuwe leden Kinderkoor
Er zijn weer open repetities voor het kinderkoor op 8 en 15 april. Vind je het leuk om te zingen en wil je weten hoe het is om mee te zingen in het Kinderkoor? Dan ben je van harte welkom om vrijblijvend een keer mee te repeteren op maandagmiddag. Neem hiervoor contact op met Maaike Dessens. (maaike.dessens@gmail.com)

Terugblik op Kinderkerk in maart

Zondag 24 maart – EEN ZONDAGSE VIERING, MAAR DAN ANDERS: SAMEN WANDELEN
Bijna 40 ouders, grootouders en kinderen gingen samen onderweg met elkaar in gesprek tijdens de wandeling. Ook kerk op zondag: Met kinderen en ouders door het bos op weg naar de schaapskooi van Hem, die zegt: “Ik ben de deur van de schaapskooi !” Het plan werd opgevat om ieder seizoen een wandelviering te organiseren.
De zomerwandeling staat voorlopig gepland op zondag 25 augustus. U hoort er nog meer over.

Woensdag 27 maart was de Inspiratie-avond “Opa’s en Oma’s verenigt u!”
De aanwezige opa’s toonden zich betrokken bij hetgeen voor de kinderen georganiseerd wordt. “Ik wil wel een keer meehelpen tijdens een kinderwoorddienst op zondag. Niet alleen: wat is er voor de kinderen, maar ook: Hoe kunnen we ons betrokken tonen bij de kinderen in de kerk?”

Voor wie hier over mee wil praten/ denken: jullie zijn welkom om mee te doen bij een kinderwoorddienst of andere viering of activiteit. Meld je via kinderkerkdelden@gmail.com

Hulp gezocht voor Kinderkerk
Op de inspiratieavond werd verder nagedacht over mogelijke kinderactiviteiten.Vindt u dit ook belangrijk of leuk om mee te denken, dan van harte welkom. Vind je het leuk om hierin mee te denken en bij de organisatie te helpen? Meld je dan aan via kinderkerkdelden@gmail.com.

Delen van deze nieuwsbriefmag, graag zelfs! Volg ons ook op Facebook: kinderkerk Delden.

Nieuwsbrief Kinderkerk