Mariabruidjes/jonkers voor Kevelaer

Zaterdag 1 september vertrekt er weer een bus vol bruidjes/jonkers naar Kevelaer, om daar mee te doen aan de jaarlijkse Twentse Processie. Ieder jaar opnieuw doen er namens alle deelnemende parochies kinderen mee, en de parochies hopen dat dat ook dit jaar weer zo zal zijn. De kinderen gaan gezamenlijk met de bus en leren elkaar dan, via allerlei liedjes en spelletjes, onderweg verrassend goed kennen. Dat zorgt ervoor dat ze in Kevelaer de hele dag echt een groep zijn en heel gezellig samen optrekken. In Kevelaer lopen de bruidjes/jonkers mee met de intocht en zingen enkele Marialiedjes tijdens de Eucharistieviering.

Tussendoor is er voldoende tijd om een souvenirtje te kopen. Elk jaar opnieuw is het een ontzettend leuke en waardevolle dag. De organisatie hoopt dat er ook dit jaar weer veel kinderen meegaan. Uiteraard zijn ook jongens van harte welkom. Zij kunnen als misdienaar meedoen, maar ook gewoon aansluiten bij de bruidjes. De leeftijd ligt tussen 6 en 12 jaar. Er wordt van de bruidjes verwacht dat ze in het wit gaan. Dit kan een jurkje zijn, maar een witte broek met een tuniekje/blouse kan ook. Er is een aantal witte jurkjes in eigen bezit, dus lenen is ook een mogelijkheid. De jongens worden door de organisatie ook graag in het wit gezien maar ze mogen ook een spijkerbroek met een witte blouse of T-shirt dragen.

De kosten bedragen € 5,- (voor de bus, patat, snack, drinken) en maximaal € 5,- zakgeld voor een souvenirtje. Opgave kan tot 1 augustus via onderstaande mailadressen, tevens voor vragen: Parochie H. Geest: Nathalie Mensink: ajf.mensink@gmail.com Parochie De Goede Herder: Liedeke ten Vregelaar: liedeketenvregelaar@gmail.com Parochie HH. Jacobus en Johannes: Hanneke Verdonschot: fam.verdonschot2@home.nl