Mariakapellendag 2018

Op de laatste zondag in mei (27 mei) wordt voor de elfde keer de jaarlijkse Mariakapellendag gehouden. Alle kapellen in de regio zijn die dag open. Enkele kapellen hebben speciale activiteiten georganiseerd.

De kapellen die dit jaar meedoen zijn:
14.00 uur: Zenderen (104).
De activiteit vindt plaats in het Karmelietessenklooster. Het parochieel koor zingt enkele liederen en er wordt een dvd afgedraaid over de kapel.
15.00 uur: Langeveen. (84)
De processie door de tuin bij de kerk wordt afgesloten met een viering in de kerk. Nadien is er koffie.
16.45 uur: Geesteren
Ontvangst bij de kapel door de Hoornblazers van de Jachtvereniging Geesteren. Deze kapel zal afwisselend met een gedicht en een paar verhalen enkele keren spelen. Parkeerplaatsen aan de Meijersweg worden aangewezen door medewerkers van onze werkgroep.
18.00 uur: Vasse (80)
De eindviering begint met een lof in de kerk. Daarop aansluitend is er een bloemenhulde aan Maria in de Mariagrot op het kerkhof. Na afloop is er koffie.

Het Maria kapellen boek is deze dag te koop bij de deelnemende kapellen!!
De cijfers geven het nummer aan van de kapel zoals genoemd in het boek: Landkruisen en kapellen