Zomerzegening 14 juli 2024

Elk jaar vindt er vlak voor de vakantie de zomerzegening plaats. Dit jaar echter zonder een gezinsviering. Toch willen wij deze zomerzegening door laten gaan. Ouders met hun kinderen zijn van harte welkom. Zo vlak voor de vakantie willen wij de zegen vragen voor allen die thuis blijven, voor allen die op vakantie gaan.

Tegenwoordig is reizen iets vanzelfsprekends, maar in de middeleeuwen was het een gevaarlijke onderneming. De middeleeuwse reiziger bad daarom voordat hij op reis ging tot de heilige Christoffel, de patroonheilige van de reizigers. Op 24 juli vieren we zijn naamdag. Ook in het heden is Christoffel nog een actuele en populaire heilige. In katholieke landen hebben mensen bijvoorbeeld regelmatig een Christoffelbeeldje in hun auto liggen om hen te beschermen tijdens de reis. Nu de vakantie er aan komt, kan het dus geen kwaad om even stil te staan bij deze bijzondere heilige.

Na afloop van de viering is er koffie. thee of ranja en een lekkernij. In het kader van “Heel de parochie bakt” zal het smullen worden van al het meegebrachte lekkers.

Bij deze word je uitgenodigd om iets te bakken. Neem je baksel op zondag 14 juli mee naar de zomerzegeningviering. Na deze viering gaan we met z’n allen genieten van dit lekkers. Als er te veel wordt gebakken, delen we dit met de bewoners van woonzorgcentrum St. Elisabeth.

De zomerzegening vindt plaats op zondag 14 juli om 09:30 uur in de Heilige Blasluskerk Langestraat 76 in Delden

Iedereen is van Harte Welkom