Sacramenten

DOPEN

U kunt uw kind opgeven voor het doopsel bij het pastoraal secretariaat:
contact@pastoraalteam.nl of telefonisch van maandag en dinsdag
van 09.00- 15.30 uur, woensdagmorgen van 08.30 – 12.30 uur en donderdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur: 074 – 349 22 12

lees meer…

HUWELIJK

Stellen die in de kerk willen trouwen wordt aangeraden om dit ruim van
tevoren te melden bij het secretariaat van het pastoraal team:
contact@pastoraalteam.nl of telefonisch 074 – 349 22 12 . Het pastoraal secretariaat is geopend op maandag en dinsdag van 09.00 – 15.30 uur, woensdagmorgen van 08.30 – 12.30 uur en donderdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur

lees meer…

UITVAART

Als gelovige gemeenschap willen we in geloof afscheid nemen van onze dierbaren, want meer dan in hun dood geloven wij in hun leven door de verrijzenis van Jezus Christus. Tijdens avondwake aan de vooravond van de uitvaart vieren we in gezamenlijk waken en bidden onze verbondenheid met de overledene en de nabestaanden.

In de viering ter uitvaart geven wij hen uit handen en dragen we hen over in de Hand van God en willen we de nabestaanden tot steun en troost zijn.

lees meer…

ziekenzalving

ZIEKENZALVING

Het Sacrament van het Oliesel kan een bijzonder moment zijn om bij ziekte of ouderdom ons leven toe te vertrouwen aan God en Hem te bidden om Zijn nabijheid en kracht.

lees meer…

EERSTE HEILIGE COMMUNIE

Het Sacrament van de Eucharistie is het centrum en bron van onze gemeenschap van geloof. Vanzelfsprekend vraagt deelname hieraan een zekere bekendheid met de opbouw en betekenis van Eucharistie.

lees meer…

VORMSEL

Het Vormsel is de derde en laatste stap in de toetreding tot de katholieke Kerk. In onze Heilige Geest parochie wordt ervoor gekozen om jongeren in de leeftijd van ongeveer 12 jaar (groep 8 van de basisschool) in de gelegenheid te stellen het Vormsel te ontvangen.

lees meer…