Bedevaart Banneux

Vanuit het Bisdom Utrecht wordt er wederom een bedevaart georganiseerd naar Banneux. Dit jaar samen met gasten en vrijwilligers uit het bisdom Breda.

Het thema dit jaar is ‘Onder Maria’s mantel’.

Banneux is de bedevaartplaats in de Belgische Ardennen. Hier verscheen Maria in 1933 aan Mariette Beco.

Om het u zo aangenaam mogelijk te maken, zijn er verpleegkundigen, brancardiers en vrijwilligers aanwezig. Geen gesjouw met koffers. U stapt in uw eigen regio in de bus. Indien nodig wordt u geholpen bij het in- en uitstappen, bij het eten en drinken, met douchen en het naar bed gaan. Er zijn in Banneux voldoende rolstoelen en rollators. Als u dat wenst, gaat iemand met u mee om een kaarsje op te steken of voor het kopen van een souvenirtje.

In die vijf dagen volgen we een compleet pelgrimsprogramma. Elke dag is er een Eucharistieviering, bidden we een kruisweg, is er een viering met handoplegging, bidden we samen bij de bron en brengen een kaarsen en of bloemhulde aan Maria. Er is een bisschop (mgr. Liesen) aanwezig en we gaan met eigen priesters, dus alle vieringen zijn in het Nederlands. Wordt het u even te veel, dan kunt u even rusten. Er is voldoende tijd voor ontspanning.

Data

Van vrijdag 31 mei t/m dinsdag 4 juni 2024.

Kosten

Deze bedevaart kost € 390.  Alles is in deze prijs inbegrepen. Voor een éénpersoons kamer is er een toeslag van € 50. Dus inclusief toeslag is de prijs dan € 440.

Opgave

U kunt verdere inlichtingen krijgen of zich opgeven bij: Ans Olde Theussink (06-27408273) of Bert Elferink (06-23770341). Eventueel komen we bij u thuis voor verdere informatie.